google.com, pub-2557206291112451, DIRECT, f08c47fec0942fa0 Släktforskning för noviser: Släktforskning för nybörjare

En blogg om släktforskning som är helt oberoende från de stora kommersiella sajterna och är rankad som en av de bättre av flera bedömare. Om du är nybörjare som släktforskare eller funderar på att börja släktforska kanske du kan ha nytta av mina vedermödor och glädjeämnen. Jag kommer att ta upp sådant som jag tycker har varit svårt som nybörjare i släktforskning. Jag kommer också att tipsa om program och websidor jag har haft nytta av, men också berätta om min egen släktforskning.

onsdag 17 juni 2009

Släktforskning för nybörjare

André Johnsson har startat en ny blogg om släktforskning som vänder sig till nybörjare. Han säger att han funnit inspiraton till att starta sin blogg genom att läsa min blogg, vilket naturligtvis gör att jag känner mig mycket stolt. Hans blogg heter Släktforskning för nybörjare. André har också tagit intitiativ till en GenWiki, vilket är ett både glädjande och ansvarsfullt projekt. Websajten bygger på samma idé som Wikipedia och använder samma protokoll, men vänder sig speciellt till oss släktforskare. För att projektet skall bli framgångsrikt måste vi emellertid engagera oss i att fylla sajten med meningsfullt och bra material. Om det fungerar som det är tänkt behöver man inte vara orolig för att bidra även om man inte är en fullfjädrad specialist, trots den repressiva stämning som ofta förekommer bland släktforskare mot dom som tror dom kan något lite. En av Wikipedias grundprinciper är nämligen att den största och vanligaste underlåtelsesynden är att inte publicera, vilket är långt värre än att publicera inte helt felfria inlägg. Om det fungerar som det är tänkt kommer nämligen någon annan inom några få minuter att reagera på eventuella felaktigheter och ofullkomligheter - dessutom få man vara anonym i Wikivärlden.
Jag uppmanar således alla att bidra till den GenWiki som André startat.

5 kommentarer:

 1. Hej och tack för en kanonbra blogg! Jag har ägnat flera timmar här nu. Mycket intressant läsning för mig, eftersom jag kommit fram till att jag är släkt med Widich Hansson på min morfars, mormors och farmors sida. Jag härstammar från fyra av Widichs barn. På min farfars sida är jag släkt med Anders Finne, Anders Jonsson Sågmester och Stor Henning.
  Jag har sparat din blogg bland mina favoriter, så hit kommer jag igen!

  SvaraRadera
 2. Hej Barbro och välkommen i gänget av anättlingar som det heter har jag lärt mig. Tack för dom uppskattande orden. Berätta gärna om din forskning när du kommer fram till något intressant om våra gemensamma anor.

  Hälsningar

  Jan

  SvaraRadera
 3. Hej igen Barbro

  Eftersom vi har samma anor på farfars sida borde vi kanske byta släktgrenar med varandra. Hör av dig på min mailadress om du känner för det.

  Mvh

  Jan

  SvaraRadera
 4. Tackar för informationen om GenWiki om den håller målet skall jag rekomendera den till mina cirkeldeltagare o kunder

  SvaraRadera
 5. Hej och tack för länken till GenWiki.

  Jag vill poängtera att den är nystartad (!) och därför än så länge är ganska (eller rättare sagt VÄLDIGT) fattig på information. Min tanke är att försöka bygga ut den men tid och andra prioriteringar i livet gör att jag behöver hjälp.

  Lev & må!

  André

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...