google.com, pub-2557206291112451, DIRECT, f08c47fec0942fa0 Släktforskning för noviser: Släktforskningen har tagit ytterligare ett steg ut i cyberrymden

En blogg om släktforskning som är helt oberoende från de stora kommersiella sajterna och är rankad som en av de bättre av flera bedömare. Om du är nybörjare som släktforskare eller funderar på att börja släktforska kanske du kan ha nytta av mina vedermödor och glädjeämnen. Jag kommer att ta upp sådant som jag tycker har varit svårt som nybörjare i släktforskning. Jag kommer också att tipsa om program och websidor jag har haft nytta av, men också berätta om min egen släktforskning.

lördag 31 oktober 2009

Släktforskningen har tagit ytterligare ett steg ut i cyberrymden

Nu börjar verkligen släktforskningen bli modern. Att vi gamla släktforskare är ena hejare på att hantera internet vet vi ju redan, men nu tar vi verkligen steget in i den nya cybervärlden där all information flödar fritt och alla medlemmar lämnar ut sig själv, sina liv och sina intressen till alla som vill ta del av det. Vad jag syftar på är att två av våra stora släktforskarsajter har annamat ungdomens nya kommunikationskanaler på internet.

GeneaNet finns nu på Facebook och Släktdata lägger ut sina nyheter på Twitter. Trots informationsrevolutionen är det kanske några av läsarna som undrar vad i herrans namn jag talar om.

Facebook är en så kallad community som alla som "betyder något" ung som gammal kan delta i. Där hittar man sina gamla skolkamrater och ungdomsvänner, både dom man saknat och dom man önskat att man fick glömma. Man hittar också folk som man har gemensamma intressen med och kan delta i olika intressegrupper, föra diskussioner eller bara hålla sig informerad. Själv finns jag där för att hela min familj finns där och det är ett bra sätt att veta vad som har för sig och vad dom roar sig med, samt skicka lite roliga meddelanden till dom då och då.

Twitter är egentiligen samma sak men från en annan distributör. Där har jag inget eget konto men det går bra att följa Släktdatas nyheter ändå.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...