google.com, pub-2557206291112451, DIRECT, f08c47fec0942fa0 Släktforskning för noviser: Vem var Folke Mattsson - Argentinaresenären?

En blogg om släktforskning som är helt oberoende från de stora kommersiella sajterna och är rankad som en av de bättre av flera bedömare. Om du är nybörjare som släktforskare eller funderar på att börja släktforska kanske du kan ha nytta av mina vedermödor och glädjeämnen. Jag kommer att ta upp sådant som jag tycker har varit svårt som nybörjare i släktforskning. Jag kommer också att tipsa om program och websidor jag har haft nytta av, men också berätta om min egen släktforskning.

fredag 12 augusti 2011

Vem var Folke Mattsson - Argentinaresenären?

Adriana Munoz från Världskulturmuseet i Göteborg gjorde följande efterlysning på Facebookgruppen Släktforskning för noviser. Visst väcker det nyfikenhet och låter fantasin få utlopp? Nog vore det spännande att få veta mer om denne man?

Jag vill därför på det här sättet hjälpa till att sprida Adrianas efterlysning:
Hej, jag undrar om någon kan hjälpa mig med en konstig fråga. Jag söker någon som kan historien om Folke Mattsson, han var i Argentina kring 1880-talet och donerade föremål till dåvarande Göteborgs museum. För 10-15 år sedan ringde några släktingar till honom dåvarande Etnografiska museet i Göteborg. Jag undrar om någon vet mer om just Folke Mattsson eller hans släkt. Jag arbetar vid Världskulturmuseet där samlingen som Mattsson donerade befinner sig idag. Tack!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...