google.com, pub-2557206291112451, DIRECT, f08c47fec0942fa0 Släktforskning för noviser: Det blev en bok till slut

En blogg om släktforskning som är helt oberoende från de stora kommersiella sajterna och är rankad som en av de bättre av flera bedömare. Om du är nybörjare som släktforskare eller funderar på att börja släktforska kanske du kan ha nytta av mina vedermödor och glädjeämnen. Jag kommer att ta upp sådant som jag tycker har varit svårt som nybörjare i släktforskning. Jag kommer också att tipsa om program och websidor jag har haft nytta av, men också berätta om min egen släktforskning.

lördag 3 december 2016

Det blev en bok till slut

Eftersom många ville att det skulle gå att skriva ut den gratis nybörjarkurs, som finns i gruppen bestämde jag mig för att göra ett försök att ordna det. Jag har nu lyckats uppfylla den önskningen genom att göra om kursen så att den går att skriva ut hemma. Jag hoppas alla ni som önskade detta kommer att utnyttja möjligheten.

Jag har redan tidigare insett att det är ganska stor skillnad på att framställa en Internetkurs, som är ursprunget till nybörjarkursen och att presentera samma material på en blogg där den finns idag. En professionell Internetkurs har stora möjligheter att utforma layouten så den blir säljande och lättläst, men en blogg ger väldigt stora begränsningar på det området. Det har ju funkat ganska bra i alla fall och kursen har besökts minst 12 000 gånger.

Nu har jag insett att det inte heller är helt lätt att åstadkomma en version av en blogg som blir läsvänlig när man har bilder med så mycket detaljer som det är i den här kursen. Dessutom ger ju bloggen möjlighet att länka både mina egna och andras texter för att berika kunskapen. Man kan säga att kursen bara blir en stomme och hela min blogg utgör det totala kunskapsstoffet. Det är inte nog med det för jag kan också länka in andras intressanta texter och texter på Wikipedia och andra källor i kursen. Det kan man ju inte göra i en tryckt bok annat än genom digra listor med referenser och det blir tungt att ta del av.

Bortsett från att hitta en bra tjänst som kan fungera för ändamålet så har jag länge brottats med ovan nämnda problem. Dessutom har jag länge velat framställa en tryckt bok av en del av mina texter för eget bruk, men boken skall vara snygg och inte alltför hiskeligt dyr.

Nu kan jag erbjuda två filer till de som vill trycka ut boken hemma på papper, läsa den som e-bok på er telefon eller läsplatta och dessutom komma åt all bredvidläsning som gör kursen mycket mer matnyttig. Som en bieffekt har jag för eget bruk kunnat beställa en tryckt bok av min kurs som lär anlända i min brevlåda några dagar före Jul.

Ni får således detta:
1) En PDF-fil med hela kursen. Den kan ni läsa som e-bok eller stycka/printa ut på papper.
2) Dessutom en PDF-fil med QR-koder, som ni kan printa ut. Den länkar till all bredvidläsning som finns på min blogg och andra ställen. När ni läser kursen på på Internet finns de ju inbäddade i texten. Här får ni dem, av tekniska skäl, vid sidan om.

Om ni  vill köpa den tryckbara versionen - som också är en e-bok - av kursen så finns mer information på samma ställe där ni hittar kursen – under fliken Nybörjarhjälp på den här bloggen. Eller också skickar ni helt enkelt ett mail till mig på design4change(AT)gmail.com

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...