google.com, pub-2557206291112451, DIRECT, f08c47fec0942fa0 Släktforskning för noviser: Jag har fått en erfarenhet jag gärna kunde ha varit utan

En blogg om släktforskning som är helt oberoende från de stora kommersiella sajterna och är rankad som en av de bättre av flera bedömare. Om du är nybörjare som släktforskare eller funderar på att börja släktforska kanske du kan ha nytta av mina vedermödor och glädjeämnen. Jag kommer att ta upp sådant som jag tycker har varit svårt som nybörjare i släktforskning. Jag kommer också att tipsa om program och websidor jag har haft nytta av, men också berätta om min egen släktforskning.

söndag 11 december 2016

Jag har fått en erfarenhet jag gärna kunde ha varit utan


Jag fick en önskan om att arbeta om nybörjarkursen till en tryckbar version. Eftersom jag var osäker på hur stor efterfrågan var på detta gjorde jag en förfrågan i gruppen om hur många som kände sig i behov av detta. På bara några timmar anmälde nästan 100 personer intresse, vilket fick mig att ta på mig arbetet med att ordna detta även om jag inte var särskilt positiv till det då det troligen skulle minska trafiken på min blogg och det även skulle innebära en hel del arbete för mig. Det blev ganska bra om jag får säga det själv även om det var en del pyssel att få till det.

När jag publicerade på Facebookgruppen att kursen nu fanns inte bara i tryckbart skick utan också fungerade som e-bok blev responsen enorm. På bara några timmar läste 1500 personer min bloggpost och över 150 personer visade sin uppskattning i gruppflödet. Dessutom har det blivit två delningar, vilket jag tackar för. Det är alltid kul när det arbete man lägger ned blir uppskattat. Jag var överväldigad över den fina responsen och har under veckan sett till att ”puffa up” posten i FB-flödet varje dag.

Jag är också glad över de 4 personer som köpt mitt arbete – hoppas ni fyra har glädje av det - men nog tycker jag att det trots det var lite bortkastade timmar att lägga ned när intresset för det jag framställt i verkligheten är närmast obefintligt. När alla som uppmuntrade mig att lägga energi på att framställa dessa filer insåg att jag inte har för avsikt att återigen skänka bort mitt arbete så försvann intresset.

Således - de som anser att jag bör och väntr på att jag skall ge bort mitt arbete som vanligt – Det kommer inte att hända!

Jag kan emellertid glädja mig själv åt att ha skickat min framställda fil till en trycktjänst för att före Jul få en inbunden kopia av kursen som minne att ställa i bokhyllan. Den kostade mig 63 euro plus frakt om någon undrar varför jag inte levererar en färdig bok för 100 kronor utan bara en fil.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...