google.com, pub-2557206291112451, DIRECT, f08c47fec0942fa0 Släktforskning för noviser: Även nördar som gillar metal kan släktforska

En blogg om släktforskning som är helt oberoende från de stora kommersiella sajterna och är rankad som en av de bättre av flera bedömare. Om du är nybörjare som släktforskare eller funderar på att börja släktforska kanske du kan ha nytta av mina vedermödor och glädjeämnen. Jag kommer att ta upp sådant som jag tycker har varit svårt som nybörjare i släktforskning. Jag kommer också att tipsa om program och websidor jag har haft nytta av, men också berätta om min egen släktforskning.

måndag 27 september 2010

Även nördar som gillar metal kan släktforska

min senaste video påstår jag att även yngre kan släktforska. Jag hittade följande text på en blogg av Queen H som beskriver sig själv så här: 

"När hon inte jobbar på sin onda fasad så bejakar hon sin kärlek till böcker (speciellt fantasy och skräck), hårdrock (metal), choklad, tatueringar och vackra män, gärna nördar och/eller rockpojkar."
Om släktforskning skriver hon följande:
"Förra veckan började jag en kvällskurs i släktforskning. Ni vet sådant som gamla tanter och farbröder håller på mig. Det var lite för att spä på min nördstämpel en aning extra och lite för att jag faktiskt har en stor och ganska intressant släkt. Elektriciteten infördes så smått i Sverige kring 1880 och det sägs att min pappas gammelmorfar var elektriker redan på 1900-talets första årtionde. Om det är sant återstår att se.
Det är spännande med släktforskning! Faktiskt så spännande att det får lite av en dataspelseffekt på mig. Det vill säga, jag kan sitta uppe halva natten utan att ha en aning om hur fort klockan går. Kul men ack så farligt. Dessutom skulle jag behövt använda helgen till annat. Som till exempel att skriva färdigt engelskauppgiften som ska lämnas in idag. ..." 
Hoppas  alla ungdomar blir inspirerade. Om ni inte har tid med kvällskurser kan ni ta min Internetkurs för nybörjare. Den kan man köra igång med omgående och studera hela natten om man vill.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...