De populäraste artiklarna på den här bloggen
- Spåra ursprunget till ditt efternamn!
- Illustrera ditt släktträd med bilder av gravstenar
- GeneaNet: Ny arkivläsare!
- Världens största handritade släktträd
- Pappa kan inte förlåta dotterns släktforskning
- Gratis nybörjarkurs i släktforskning
- Kyrkogårdar för eftervärlden
- GeneaNet: Konsten att använda Globala sökning på bästa sätt
- Kontrollera dina data på ditt släktträd!
- Jämför ditt släktträd med allt tillgängligt material publicerat på GeneaNet
Det här inspirerade mig att undersöka hur det ser ut på min blogg. Inte så väldigt förvånande är att även här Släktforskarkursen den mest lästa totalt. De inledande avsnitten som funnits under längst tid har visats 3600 gånger medan det senaste avsnitten från efter nyåret bara hunnit med att läsas av ett par hundra personer.
Nu har ju inte 2013 varit något vanligt år för min blogg eftersom jag publicerat min kurs under året. Jag har därför även tittat på 2012 för att få en mer rättvisande bild av vad som intresserar mest.
Släktforskningsprogram
Det visar sig att det finns ett stort intresse för hur man skall välja släktforskningsprogram. Min kommenterande text om GeneaNets redovisning [1] av vilka program som är de mest populära bland deras användare har nu två år i rad varit den mest lästa av texterna på min blogg, med till och med fler läsare än det mest lästa avsnittet av släktforskarkursen. Att val av program engagerar starkt visas även av att bland de fem mest lästa texterna återfinner man de texter jag skrivit om Geni [2] och om mina försök att byta från Disgen [3] till något modernare. I den här kategorin räknar jag också min text där jag kommenterade ArkivDigitals nya App för mobiler och läsplattor, som också tillhörde de mest lästa.
Släktforskning
Hederlig släktforskning är också ett ämne som väcker intresse. Artiklarna om släkten Skragge, samt texten om en ny gren av mina värmländska anor [4] låg i topp bland läsare, liksom texten om mina holländska anor.
Metodfrågor
Bland de 20 mest lästa texterna under 2012-2013 finner jag också den text jag skrev om hur man kan behandla osäkra uppgifter samt mitt ifrågasättande av uppgifter på Internet.
Släktböcker
Ett ämne som engagerat många läsare genom åren har varit hur man kan göra släktböcker [5]. Så har det varit även under de två senaste tiden.
- Sveriges
populäraste släktforskningsprogram 2012, samt
Sveriges populäraste släktforskningsprogram för datorn (2011) - Vad
händer egentligen på Geni? Samt
Uppföljande kommentar kring Genis Världsträd - Måste
jag byta släktforskningsprogram igen?, samt
Utlämnad till Disgen på deras villkor? Och
Att byta program - Fattiga
och rika i Västra Värmland på 1700-talet, samt
Hur går man till botten med urgamla anor? Och
Det blir lite för mycket! - ÄNTLIGEN
- kan jag få mina släktböcker tryckta och bundna, samt
Nytt verktyg för att bygga släktböcker
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar