google.com, pub-2557206291112451, DIRECT, f08c47fec0942fa0 Släktforskning för noviser: Mer nyheter från Ancestry/Genline - App för iPad/iPhone

En blogg om släktforskning som är helt oberoende från de stora kommersiella sajterna och är rankad som en av de bättre av flera bedömare. Om du är nybörjare som släktforskare eller funderar på att börja släktforska kanske du kan ha nytta av mina vedermödor och glädjeämnen. Jag kommer att ta upp sådant som jag tycker har varit svårt som nybörjare i släktforskning. Jag kommer också att tipsa om program och websidor jag har haft nytta av, men också berätta om min egen släktforskning.

tisdag 8 mars 2011

Mer nyheter från Ancestry/Genline - App för iPad/iPhone

Idag kom en ytterligare nyhet från Ancestry/Genline som beskrivs i följande pressrealese:

"Ancestry.se släpper idag en ny gratis app på svenska för iPads och iPhones. Denna app är speciellt anpassad för läsplattor och drar nytta av iPads stora skärm för att visa flera generationer i släktträdet tillsammans med bilder från originaldokument och foton. Detta gör iPaden till det perfekta redskapet för den som på ett enkelt sätt vill visa och dela sitt träd med familj och vänner.
Ett dynamiskt och intuitivt användargränssnitt samt integration med Ancestry.se gör det enkelt för användare att skriva in uppgifter, ändra information, dokumentera händelser och organisera foton. Detta oavsett om man är hemma eller på resande fot.
Introduktionen av denna Ancestry.se app är ytterligare ett steg i arbetet med att göra det enkelt för alla att upptäcka, bevara och dela sin släkthistoria.
Mikko Ollinen, VD för Ancestry i Sverige: ”Den nya Ancestry-appen gör det ännu enklare att utforska och dela din släktforskning. Den som har appen på sin iPad eller iPhone kan spara information till sitt släktträd oavsett var man befinner sig och dela sitt släktträd, foton och dokument med vänner och släktingar.
Vi är dedikerade till att tillämpa den senaste teknologin för att enkelt göra Ancestry tillgängligt och roligt att använda för både nybörjare såväl som för de som släktforskat länge, oberoende av om de är hemma eller på språng.”
Ancestrys app för iPad och iPhone finns nu tillgänglig för gratis nedladdning i iTunes App Store. För att komma igång laddar du ner appen till din iPad, iPhone eller iPod Touch."

En liten kul reflektion kring detta med ny teknik och det förhållande att det är ganska många seniorer som släktforskar. I Spanarna i helgen kåserade Per Naroskin över hur vi seniorer tar över världen. Han ansåg att just iPad, med sin stora skärm och möjlighet att förstora texten så den blev som översta raden hos optikern och sitt praktiska format var, liksom Skype, de nya specialhjälpmedlen för oss seniora makthavare. Vi tackar därför Ancestry/Genline för vårt nya hjälpmedel.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...