google.com, pub-2557206291112451, DIRECT, f08c47fec0942fa0 Släktforskning för noviser: Senaste nytt om Ancestry och Genline

En blogg om släktforskning som är helt oberoende från de stora kommersiella sajterna och är rankad som en av de bättre av flera bedömare. Om du är nybörjare som släktforskare eller funderar på att börja släktforska kanske du kan ha nytta av mina vedermödor och glädjeämnen. Jag kommer att ta upp sådant som jag tycker har varit svårt som nybörjare i släktforskning. Jag kommer också att tipsa om program och websidor jag har haft nytta av, men också berätta om min egen släktforskning.

lördag 5 mars 2011

Senaste nytt om Ancestry och Genline
Som vi alla vet ägs Genline numera av Ancestry. Härom dagen kom följande Pressrelease från företaget:

".....
Nu finns Genlines kyrkböcker tillgängliga på Ancestry.se. För att få tillgång till kyrkböckerna och mycket annat material, bland annat uppgifter om emigration, kan man köpa Sverige-abonnemang som endast kostar 995 kr/år. Det finns även World Deluxe- abonnemang som ger tillgång till allt material på Ancestrys webbplats.
Hos Ancestry kan man även gratis bygga sitt släktträd. Om man redan använder ett släktforskarprogram kan man importera sina uppgifter med en GEDCOM-fil för att få tillgång till de olika funktionerna i Ancestrys släktträd. Man kan även hitta nya släktingar i andra medlemmars träd genom tips som visas som skakande löv i ditt träd.
På Ancestry finns idag mer än 6 miljarder uppgifter ur historiska dokument och mer än 20 miljoner släktträd med över 2 miljarder namn.
Mer information finns på http://www.ancestry.se
....."

 Vi gamla Genlinemedlemmar har varit spända på att få veta hur detta påverkar den service vi får. Ovanstående pressrelease förklarar en del av hur det blir i framtiden. Mer information finns också på Ancestry's välkomstsida.

Många frågor återstår dock och mitt första intryck blir att jag nog måste ha två abonnemang - mitt gamla på Genline, som jag betalat en tid framöver och ett nytt på Ancestry för att kunna tillgodogöra mig fördelarna med sammangåendet. Jag måste också testa hur Ancestry's svenska kyrkböcker samverkar med Disgen, ett av de starkaste argumenten för att välja sammanhanget, DIS/Disgen/Genline, åtminstone för mig.

Om jag har råd kommer jag att testa båda tjänsterna och kanske även jämföra med ArkivDigital och återkomma så småningom med mina erfarenheter.

2 kommentarer:

 1. Hej Jan!

  Jag håller på att testa Ancestry.se och jag har abonnemang (Sverige Abonnemang än så länge). Ska bil intressant att se vad du kommer fram till.

  /Helena Björk

  SvaraRadera
 2. Hej Helena
  Du kan väl maila mig och berätta om dina erfarenheter. Min mail finns under min profil.
  Mvh
  Jan

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...