En blogg om släktforskning som är helt oberoende från de stora kommersiella sajterna och är rankad som en av de bättre av flera bedömare. Om du är nybörjare som släktforskare eller funderar på att börja släktforska kanske du kan ha nytta av mina vedermödor och glädjeämnen. Jag kommer att ta upp sådant som jag tycker har varit svårt som nybörjare i släktforskning. Jag kommer också att tipsa om program och websidor jag har haft nytta av, men också berätta om min egen släktforskning.

Favoriter

Här kommer jag att lista och beskriva program och tjänster som jag provat och funnit vara användbara.

FÖR ATT GÖRA SLÄKTBÖCKER

The Complete Genealogy Reporter 

Vill du testa The Complete Genealogy Builder och Reporter under 30 dagar?

OBS! Nedladdningen av programmet startar omedelbart om du klickar på nedladdningslänken. OBS!
Om du bara vill läsa om programmen klicka HÄR eller på KÖP om du vill betala!
The Complete Genealogy Reporter är ett program som genererar väldigt bra rapporter från ditt släktforskningsprogram. Man använder en GEDCOM-fil som input. Det här programmet kan du använda för att framställa CD- eller DVD-böcker, publicera din släktforskning på Internet eller framställa underlag för att trycka en släktbok.
Jag har beskrivit programmet i följande inlägg:
Mer erfarenheter och tips kommer efter hand......


HANTERA BILDER - från Internet och egna

SnagIt

Du kan testa SnagIt i 30 dagar gratis

Du kan klippa ut allt från som du kan se på skärmen och dessutom göra massor av saker med de utklippta bilderna inklusive göra egna illustrationer från egna eller utklippta bilder. Programmet är utmärkt för att göra menyer för CD-skivor eftersom man kan lägga in så kallade "hot-spots" med hyperlänkar. Av samma skäl kan man göra effektfulla presentationer med hyperlänkar och grafiska effekter.

Jag har själv använt det här programmet i många år.

TEXTBEHANDLING

PDF-editor Pro

Ladda ned PDF-editor Pro, testversion gratis


Hur ofta händer det inte att du hittar små stavfel och andra saker du vill ändra i de PDF-filer som du genererat med hjälp av ditt släktforskningsprogram? Problemet är emellertid att man normalt inte kan ändra en PDF-fil utan att skaffa mycket dyr programvara.
Med hjälp av programmet PDF-editor Pro kan man inte bara rätt felaktigheter i PDF-filer, man kan också lägga till och radera text och till och med bilder.

Jag har förgäves sökt ett program som detta i många år.Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Google+ Followers